All inclusive vakantie aanbiedingen en last minutes

Wij zoeken naar de beste aanbiedingen bij 21 reisorganisaties.

 
TUI
Stip Reizen
Corendo
VakantieDiscounter
GoFun
SunTip.nl
OAD
PrijsVrij
D-Reizen
SunWeb.nl
 
 
 

flag van Dominicaanse republiek Informatie en achtergronden van Dominicaanse republiek

De Dominicaanse Republiek is een erg populaire vakantiebestemming in Midden-Amerika. Het land staat bekend om de schitterende witte en gouden zandstranden, een tropische sfeer en niet te vergeten de prachtige palmbomen. Ook cultuur is te vinden in het aantrekkelijke land. De stranden, de culturele bezienswaardigheden en de exotische sfeer maken van de Dominicaanse Republiek een ideale vakantiebestemming!
Zonvakantie in de Dominicaanse Republiek
De Dominicaanse Republiek is een ideale bestemming voor een zonvakantie. Het land beschikt dan ook over wereldberoemde badplaatsen waaronder Sosua, Playa Dorada en Punta Cana. Sosua behoort tot één van de meest populaire badplaatsen van het Caribische gebied. Met uitstekende zandstranden en een groot aanbod aan activiteiten is het een uitstekende zomerbestemming. Playa Dorada wordt beschouwd als een erg gezellige badplaats die bekend staat om de uitstekende golfmogelijkheden. Punta Cana tot slot heeft een prachtige tropische sfeer en is een geweldige plek om te ontspannen onder de zon.
Bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek
De Dominicaanse Republiek is meer dan alleen de stranden. Het land is rijk aan historie en cultuur en is dus ook een waar vakantieoord voor de culturele liefhebbers. Met historische steden als Santo Domingo en Puerto Plata biedt de Dominicaanse Republiek uitstekende mogelijkheden voor een culturele trip. Santo Domingo is dé historische stad van het land met een groot aanbod aan koloniale bezienswaardigheden uit de tijd van Columbus. Puerto Plata is ook op historisch gebied een belangrijke stad die tevens een ideale plek is voor koppels met haar romantische sfeer.
Eten in de Dominicaanse Republiek
Op culinair gebied heeft de Dominicaanse Republiek veel te bieden. De Dominicaanse Keuken kent veel invloeden van andere keukens, waaronder de Spaanse en de Indiase keuken. Lokale gerechten zijn Bandera Dominicana ( een mix tussen vlees, rijst en bonen) en Sapo Criolla ( heerlijke Dominiaanse soep). Qua drinken wordt er veel fruitsap gedronken.
Klimaat in de Dominicaanse Republiek
Het klimaat van de Dominicaanse Republiek is typisch tropisch: het is er warm het hele jaar door. Tussen juni en oktober is het er erg heet. Het meest druk is het er tussen december en maart. Tussen juni en oktober heb je ook een regenperiode, vandaar dat de periode tussen december en maart populair is om de Dominicaanse Republiek te bezoeken.
Reizen naar de Dominicaanse Republiek
Om een bezoek te kunnen brengen aan de Dominicaanse Republiek is een paspoort vereist die na vertrek nog ten minste 6 maanden geldig is. Er hoeft geen visum te worden aangevraagd. Daartegenover staat dat je wel een toeristenkaart moet kopen. Belangrijk om te weten is dat de Hepatitis A en DTP vaccinaties aanbevolen worden. Ook malaria komt het gehele jaar voor in het land, houd daar dus rekening mee.

Regios in Dominicaanse republiek met all inclusive aanbiedingen

Plaatsen in Dominicaanse republiek met all inclusive aanbiedingen

Punta cana
1203
Playa dorada
124
Bavaro
96
Puerto plata
92
Bayahibe
81
La romana
69
Samana
46
Juan dolio
43
Playa bayahibe
34
Uvero alto
32
Boca chica
31
Cabarete
27
Sosua
26
Las terrenas
13
Playa bahia maimon
3
Bahia maimon
3
Ba
3
Cofresi
2
Bahia santana
2
Rio san juan
1
Las galeras
1
Abra grande
1
Guayacanes
1
Sosa
1